Intressen

Ibland går livet så himla snabbt att man inte ens hinner fundera över vad man gör, hur dagarna spenderas eller vad man faktiskt tycker är viktigt i livet. Kanske är det så för alla (antagligen), men på senare tid har jag känt ett behov av att stanna upp och känna efter. Vad gör jag under dagarna? Är jag lycklig? Kort och gott ja, jag är definitivt lycklig, men tiden spenderas mycket på jobb och familjen, medan mina personliga intressen inte alls prioriteras. Om jag lyckades spendera mer tid på mina intressen skulle jag antagligen vara ännu lyckligare. Men då fick jag mig också en annan funderare – vilka intressen har jag egentligen?

Jag gillar att läsa. Det är ett stort intresse som jag har och innan jag fick barn läste jag varje dag, minst ett kapitel innan jag somnade. Nu känner jag mig oftast alltid för trött och har liksom tappat intresset för böcker. Men detta vill jag ändra på. Därför bestämde jag mig igår för att skriva in mig själv vid en bokklubb. Det är en bokklubb på nätet som skickar ut en ny bok varje månad och en gång i veckan samlas man via SKype för att prata om de kapital som man har läst. Jag har inte tid till att hela tiden söka upp nya böcker och att mötas upp för att prata om innehållet, så det kändes fiffigt med en bokklubb på nätet. Boken kommer varje månad automatiskt att skickas hem och jag behöver bara öppna upp datorn för att vara med på veckomötet. Mitt intresse för böcker kommer återigen att väckas till liv, helt säkert!

Ett annat intresse som jag har, vilket ni säkert redan märkt (haha), är shopping – speciellt skor! Men måste som sagt hålla mig själv i styr för min garderob är redan helt fullproppad med skor, vissa som jag inte ens har använt. Än.