Shopping inför julen

Igår var jag och familjen ute och shoppade och letade specifikt efter julpynt. Tänk att det redan är nästan mitten på november och vi har ännu inte tagit fram något pynt alls. Barnen har frågat efter det, eftersom grannarna redan pyntat hela huset (enligt mig så har de kanske till och med gått lite för långt…vem sätter upp en släde fylld med presenter uppe på taket?). Hur som helst kände jag den klassiska mamma-ångesten över att mina barn inte har ett pyntat hem. Så igår tog vi tag i det hela, men märkte snabbt att vårt pynt från tidigare jular inte alls var speciellt roligt. Med andra ord var det dags för lite shopping!

Vi provade oss fram bland de klassiska butikerna, som oftast har det mesta och jag måste verkligen säga att WOW vad mycket fint vi hittade. Jag fick hålla händerna (och plånboken) i styr för jag ville köpa med mig allt. Barnen tyckte till och med att jag kanske överdrev, så jag fick snällt tagga ner i butikerna. Men hur som helst köpte vi med oss nya julkulor till granen, två stjärnor att sätta i fönstret och en tomte som skall placeras i hallen. Det kändes som fina saker att pynta med och det blev inte alls speciellt dyrt.

Dock måste jag erkänna att jag även köpte med mig en designad ljusstake från en lite dyrare butik. Min sambo vet inte om det än, eftersom jag slank in i butiken när han bytte blöja på vårt minsta barn. Jag erkänner att den inte var billig, men jag ser det som en investering och definitivt något som vi kommer att ha en lång tid framöver här hemma. Hur kul är det inte att shoppa? Speciellt när hela familjen är med och man hittar fina saker tillsammans. Julen får gärna komma nu.