Vänner kan vara det bästa som finns

I helgen mötte jag upp två av mina bästa vänner. Vi har känt varandra så länge jag kan minnas. Catarina, var min granne och vi blev vänner samma dag som vi flyttade in på gatan. Vi var båda 4 år och lekte som om vi känt varandra hela livet (iallafall om man lyssnar på våra föräldrars historier). Anna lärde jag känna i första klass, och vi blev vänner när vi såg att vi hade samma ryggsäck med en barbiedocka. Det sa klick och sedan dess har vi aldrig varit ifrån varandra. Catarina och Anna lärde känna varandra tack vare mig, men det var så längesedan så det känns som om det alltid har varit vi tre mot världen.

När man blir äldre och skaffar familj ändras hela livet. Man får andra prioriteringar och det är svårt att hinna ses som man gjorde när man pluggade. Vi tre brukade träffas nästan varje dag, antingen hemma hos någon eller på något cafe i stan. Men sedan gifte sig Catarina, Anna flyttade till en annan stad och jag blev gravid. Livet hände helt enkelt. Men det innebär inte att vi älskar varandra mindre eller att vårt band på något sätt blivit mindre starkt. Det innebär bara att när vi träffas så blir det ännu mer intensivt. Vi har saknat varandra rejält och glömmer bort resten av världen.

Det kan gå flera månader mellan våra träffar och i helgen var det sedan länge inbokat en tjejhelg. Vi tog in på hotell, gick på spa, drack champagne och gottade oss rejält. Jag kom hem i söndags och var så totalt återfylld med energi från mina bästa vänner att det kändes som om jag svävade på moln. Och det roliga var att hela familjen märkte det och sa att det lös om mig. Vänner är det bästa man kan ha här i livet!