Vilken sorts sko passar bäst?

I år gifter jag mig och valet av skor har inte varit en enkel uppgift att lösa. Skor är förmodligen en av de stor passionerna i mitt liv, och jag har säkerligen mer skor än den vanliga medelsvensson. Att kombinera skor med klädsel och väska är roligt. Man kan testa olika modeller och färger. Till bröllopet har det inte alls varit annorlunda. Jag har testat en hel del, men känner mig fortfarande osäker på vad som är den perfekta skon för mig.

Brudens sko är otvivelaktigt i ännu större behov av perfektion än den vanliga skon – för den stora dagen gäller det ju trots allt att skon inte bara är vacker utan att den också är bekväm så att man klarar sig under hela dagen. Den måste matcha i nyans med klänning och får antagligen inte vara för hög i klacken. Jag trodde att bruden alltid hade på sig vita skor, men har upptäckt att så inte alls alltid är fallet. Även om vitt fortfarande är poppis kan man idag välja bland skor som är nude, champagne eller roséfärgade. Vissa gillar till och med att testa röda skor, men det känns lite för vågat för mig.

Det viktigaste är naturligtvis att säkerställa att bruden är nöjd och att skorna är bekväma, eftersom det med både ceremoni och fest inte alls är konstigt om skorna skulle kännas för trånga till de trötta och uppsvällda fötterna. Jag vill absolut inte riskera att inte orka dansa hela natten lång!

Jag måste tänka på att ceremonin kommer att vara på en gräsmatta så klacken måste vara lite bredare så att jag inte fastnar i gräset. En vän till mig tipsade om att eventuellt byta skor efter ceremonin, till en ballerina modell, så att jag inte riskerar att fötterna svullnar upp. Helt klart en bra tanke!